Mamo tervislikud salatid nüüd R-Kioskist!

 

 

 

R-Kioski kauplustes üle Eesti on nüüdsest müügil uued, tervist väärtustavate inimeste toidulauale hästi sobivad Mamo salatid, mis lausa pakatavad vitamiinidest ja olulistest toitainetest.

 

 

“R-Kiosk ja Mamo panid seljad kokku, et teha värske ja täisväärtuslik toit kättesaadavaks laiemale inimeste hulgale ning ahvatleda R-Kioski kauplustesse ka neid inimesi, kes täna arvavad, et „mina sealt niikuinii endale midagi ei saa”. Salatid on esimene suur samm ja rõhk ei olegi siin sõnal „salat”, vaid täisväärtuslikul toidul, mis on kehale ja vaimule hea ning mille najal kestad kaua,” selgitas R-Kioski tegevjuht Tiia Ilves.

 

 

Uus tegevussuund on R-Kioski jaoks oluline strateegiline areng, et ka tervislikuma toidu austaja leiaks endale R-Kioskist midagi. “Mamo salatid on sel teekonnal alles esimene, aga äärmiselt oluline samm. Oleme selle uue suuna nimel tööd teinud terve aasta, otsinud usaldusväärset partnerit, kellele meie lähenemine tõsiselt korda läheb. Nii Mamol kui ka R-Kioskil on missioonitunnet. Meie missiooniks on teha kiirustavale inimesele võimalikult hästi kättesaadavaks värske ja täisväärtuslik toit. Kõik see on ka isiklikult tähtis nii mulle kui Margit Härmale,” avas Tiia Ilves Mamoga koostöö alustamise tagamaid. “Tervislikud salatid on meie kauplustes müügil olnud juba mõne nädala ning klientide huvi nende vastu on olnud oodatust suurem. See annab meile kindlust, et liigume õiges suunas,” lisas Ilves.

 

 

Mamo juhi Margit Härma hinnangul rikastavad uued salatid Eesti inimeste tervislikku toiduvalikut oluliselt. “Salatid on maitsvad ja samas ka täisväärtuslikud ning tasakaalustatud,” sõnas Härma. “Täisväärtuslik tähendab, et salatid koosnevad komponentidest, mis sisaldavad palju väärtuslikke vitamiine, mineraale, vajalikke rasvu ja kiudaineid. Tasakaalustatud tähendab aga seda, et iga salati koostises on hoolikalt läbimõeldud, et iga sööja saaks sealt kõiki olulisi toitaineid heas proportsioonis. Selleks on salatis kõrvuti kergemini seeditavaid küpsetatud koostisosasid toortoiduga, mis kõige ohtramini sisaldavad vitamiine ja eluks vajalikke ensüüme. Nii, et kõht saaks täis, aga kehale oleks kerge ja kasulik. Aga kõige tähtsam on ikka väga hea maitse. Maitse ruulib!” iseloomustas Margit Härma uute salatite väljatöötamise põhimõtteid.

 

 

Klientidele pakutakse nüüdsest kolme erinevat salatit – veiselihasalatit ubade ja vinegrettkastmega, kanasalatit riisinuudlite ja maapähklikastmega ning ilma lihata salatit grillitud bataadi ja mündikastmega. Kõik salatid on ääretult toitvad ning korralikud kõhutäied.

 

 

Esialgu müüb R-Kiosk uusi salateid kahekümnes Tallinna, Tartu ja Pärnu väikepoes. Müügikohad on valitud põhimõttel, et kiire eluviisiga tööinimene saaks tervisliku kõhutäie võimalikult mugavalt kätte. Kindlasti laieneb Mamo salativalik ka järgmistesse R-Kioski kauplustesse.

 

 

 

VEISELIHASALAT

 

ubade ja vinegrettkastmega

 

Te teate ju küll mehi. Kas nad enda tervise eest hoolitsevad või mitte, kas nad söövad tervislikult või mitte, enamuse jaoks on kõige tähtsam, et liha oleks ikka korralikult. Ja selles salatis on. Pealegi veel tervislik veiseliha, mis on tunde koos maitseainetega mooritud. Lisaks tummised “mustasilma” oad. Kõrval on särtsu andmas värske ja krõmps porgandisalat, kirsiks tordi peal veel kirsstomatid ja Dijoni sinepi vinegrett kaste, mis kõik maitsed ühte kokku seob.

 

 

 

KANASALAT

 

riisinuudlite ja maapähklikastmega

 

Selle salati peategelasteks on värskelt grillitud kana ja kergelt eksootiline, aasiapärane ja imemaitsev maapähklikaste. Kerged ja õhulised riisinuudlid täidavad kõhtu, aga samas on see salat madala rasva- ja kalorisisaldusega ning sobib just saledamat joont hoidvatele sööjatele. Porgandisalat ja edamameoad ehk noored rohelised sojaoad lisavad värskust ning kruvivad vitamiinisisaldust.

 

 

 

VEGETAARNE SALAT

 

grillitud bataadi ja mündikastmega

 

Taimetoitlasete arv kasvab iga päevaga ja see salat peaks nad küll R-Kioskitesse kutsuma. See salat on toitev ja põneva maitsega, just see, mida taimetoitlased ootavad. Nisubulgur on Põhja-Aafrika rändavatele nomaadidele sama, mis meile on kartul. Bulgur eeltöödeldi nisukasvatuse piirkonnas, nii, et kui karjakasvatajad nomaadid kõrbes hakkasid süüa valmistama, sai väga väikese küttepuu varuga valmis maitsev ja toitev roog. See eriline töötlus annab täistera nisule mõnusa pähklise meki jättes alles kõik mineraalid ja kiudained. Grillitud bataat ehk maguskartul erineb meie omast kodusest tuhlist nagu öö ja päev. Tema ergas värv annab tunnistust kõrgest antioksüdantide sisaldusest ja grillimine muudab ta magusa maitse tummiseks. Rohelised herneterad, magusvürtsikas grillbataat ja soolakad fetatüüpi juustukuubikud moodustavad mõnusa ja ärksa maitsekontrasti. Mündikaste lisab värskust ning kevadist särtsakust.

 

 

Liitu uudis­kirjaga

[mc4wp_form id="645"]