Taasavasime legendaarse Toompargi väikepoe

Taasavasime legendaarse Toompargi väikepoe

Täna avasime ametlikult Tallinnas Toompargi servas asuva Nunne R-Kioski. Esmakordselt 1995. aastal avatud müügipaviljon sai tänavu sügisel alustatud ehitustööde käigus täiesti uue ilme. Valminud väikepood on osa kaasaegsemaks muutuvast linnaruumist, mis sarnaselt Põhjamaadega väärtustab järjest enam jalakäija-sõbralikku keskkonda. 

“Nunne R-Kiosk on ilmekas näide meie väikepoe rollist inimeste ühendamisel ja kaasamisel,“ selgitas AS R-Kiosk Eesti tegevjuht Tiia Ilves. “Inimesed on pidevas liikumises ja meie ülesanne on neile alati olemas olla mitmekülgse toidu- ja joogivalikuga, mis maitseks väga hästi,” lisas Ilves. 

Inimeste teadlikkus ja ootus toidu kvaliteedi ning päritolu suhtes üha kõrgem, mistõttu on mugavuspoe eesmärk pakkuda ka kestlikke valikuid. Tähelepanu kestlikkusele väljendub näiteks tasakaalustatud toiduvalikus ning elementaarsetes muudatustes nagu taimse päritoluga ühekordsed kohvitopsid, plastivabad ja lihtsalt komposteeritavad topsikaaned ning ümbertöödeldavast või -töödeldud toorainest pakendid. Lisaks kaardistame kogu poeketi energiakasutuse ning leiame väiksema jalajäljega alternatiivid.

Tallinna Kesklinna vanema Monika Haukanõmme sõnul on uue ilmega paviljon osa Toompargi terviklikust korrastamisest. „Ajalooliselt omamoodi kogukondliku jalajäljega paik Nunne tänaval on rongiga Balti jaamast saabujatele väärikaks esmamuljeks ning väärtustab vanalinna ja Toomparki. Loodan, et samalaadsed, meeldivalt pilkupüüdvad hakkavad välja nägema ka kõik teised kesklinnas asuvad kioskid,“ ütles Haukanõmm.

Arhitektuurselt säilitati uue poe ehitamisega kaheksanurk, mis on ajalooliselt samas kohas ka varasemalt olnud. Linnarahvast on raudteejaama ja vanalinna ühendava tänava ääres teenindanud erinevad kioskid juba 20. sajandi algusaastatest, mil enne autode linnapilti ilmumist liikus piirkonnas kordades rohkem inimesi.