Kahtlemata on toidu raiskamine ülemaailmne probleem, millega tuleb tegeleda. Ligikaudu kolmandik maailmas toodetud toidust läheb raisku. Kõige rohkem visatakse toitu prügikasti kodumajapidamistes, aga loomulikult on palju toidu ja toiduainete raiskamist ka tootmisel, käitlemisel ja turustamisel. Toidu tootmine, transport ja käitlemine tekitavad märkimisväärseid süsinikdioksiidi (CO2) heitkoguseid ja kui toit satub prügilasse, tekitab see metaani, mis on väga tugev kasvuhoonegaas. Üha enam näeme, kuidas äärmuslikud ilmastikunähtused kahjustavad nii põllumajandust kui ka tarneahela vastupidavust. Igaühe panus mängib muudatuse elluviimisel rolli.
Just selle nimel oleme alustanud koostööd Soomes asutatud toidupäästeäpi ResQ Clubiga. Rakenduse kasutamine on ülilihtne, võimaldades meie poe või kohviku töötajatel lisada rakendusse soodushinnaga tooteid, mille aegumiskuupäev hakkab lähenema, ning edastada see teave kiiresti rakendust kasutavatele inimestele. Usume, et soodsama toidu ostmine ja seeläbi toidujäätmete vähendamine lähevad väga hästi kokku ning Eesti inimesed tunnevad huvi mõlema vastu. Liitu ning anna oma panus, et hea toit ei satuks prügikasti (loe lähemalt siin ning lae omalegi rakendus).
Lisaks ResQ-Clubile teeme toiduraiskamise vähendamiseks aktiivselt koostööd Toidupanga ja Toidukappiga ning koos Rohetiigeriga aitame tõsta tarbijate teadlikkust tugeva sõnumiga, kus palutakse “Hoia head toitu”. Meie kõigi asi on tagada, et hea toit jõuab meie taldrikutele ja sealt kõhtu, mitte ei satu prügimäele ega jäätmejaama põletusahju.