Toiduraiskamine on probleem, mis meie mugavuspoodide ja kohvikuärisid tugevalt mõjutab. Selleks, et suurem kogus toitu jõuaks enne riknemist meie toidulauale, lõime käed kohaliku ringmajandusettevõttega FudLoop, kes aitab päästetud toidul läbi toidujagamiskappide inimesteni jõuda.
“Oleme selle üle väga õnnelikud, et Eestis tegutseb ettevõtteid nagu FudLoop, kellega koostöös saame muuta oma tegevust veelgi jätkusuutlikumaks,” jagab Reitan Convenience Estonia innovatsioonijuht Berit Heinmets. “Me tõesti soovime, et toit, mille säilivuskuupäev hakkab lähenema, kuid mis endiselt on kvaliteetne ja väga maitsev, jõuaks toidulauale. FudLoopi abiga oleme päästnud tänaseks juba ligikaudu 600 toidutoodet, aga samuti on toidukapi toredad vabatahtlikud meile appi tõtanud ka näiteks üritustel järelejäänud toidu päästmiseks”
„Elades kliimakriisis on iga kilogrammi toidu päästmine oluline. Ka R-Kioski mugavuspoodide eesmärk on viia äravisatavad toidukogused nulli. Meil on hea meel, et Norra pereettevõttena väärtustab Reitan jätkusuutlikku tulevikku ja annab endast maksimumi, et panustada toidu päästmisse ning vältida toidu minema viskamist,“ lisab FudLoopi asutaja ja tegevjuht Tarmo Seliste.
FudLoop on ringmajandusettevõte, mille eesmärk on vähendada toidu raiskamist. Ettevõte vahendab ettevõtetelt ja kodumajapidamistelt päästetud toitu läbi toidujagamiskappide. Tänaseks on FudLoop päästnud üle 26 tonni toitu, ettevõttel on hetkel Tallinnas Keskturul toidujagamiskapp, kevadel avatakse uued kapid Mustamäel ja Lasnamäel.